Tja, je bent toch gewoon negen maanden zwanger. En ook daarna heb je niet zomaar je oude figuur weer terug. Dat betekent dat je even goed moet nadenken over welke kleding je koopt als je een baby bij je draagt. Denk je bij zwangerschapskleding nog steeds aan die grote, vormloze soepjurken? Zet dat beeld maar snel weer uit je hoofd. Zwanger zijn kan gelukkig prima op een stijlvolle manier. En dat terwijl je kleding ook nog eens heerlijk comfortabel zit.

Soepel en stretchy

De grootste uitdaging voor jou als trendy zwangere is creatief zijn. Het kopen van kleding is het leukste en voordeligste als je weet dat je je aanwinsten ook na je zwangerschap nog kunt dragen. Gelukkig is er in de normale collecties genoeg kleding te vinden in een heerlijke, soepele stretchstof. Zeker als je net één maatje groter koopt dan normaal, kun je hier ook aan het einde van je zwangerschap nog heerlijk comfortabel in flaneren. Daarnaast zijn broeken of rokjes met een zacht elastiek op de heupen heel fijn om te dragen als je zwanger bent. Andere handige fashionitems zijn wikkeltops en -jurken.

Kies voor natuurlijke materialen

Als je zwanger bent, vliegen je hormonen alle kanten op en zweet je meestal wat meer dan normaal. Synthetische stoffen verergeren dat en voelen dan niet zo lekker aan op je huid. Kies daarom voor kleding gemaakt van natuurlijke, ademende materialen in zachte stoffen als katoen, cashmere of linnen. Je bent er misschien iets duurder mee uit, maar hier ga je zeker lol van hebben tijdens je zwangerschap en daarna. En gelukkig zijn deze materialen ook nog eens superduurzaam.

Even geen hakken

Vergeet niet om een paar mooie, hippe sneakers aan te schaffen die je overal mee kunt mixen en matchen. Sneakers zitten niet alleen heel lekker tijdens je zwangerschap zelf, ook achter de kinderwagen kun je niet zonder. Een grote kans dat jij straks veel gaat wandelen tijdens de laatste weken van je verlof. Veel vrouwen dragen na de zwangerschap bijna niet anders dan sneakers. Des te leuker om dan voor een speciale gelegenheid weer eens extra feestelijk uit te pakken met een paar prachtige, hoge hakken.

Zwangerschapskleding kan, hoeft niet

Aparte zwangerschapskleding kopen voor je nieuwe buik kan, maar hoeft dus niet. Met een grotere maat en soepele, stretchy stoffen kom je een heel eind. Kies je toch graag voor een mooie jeans of feestjurk uit een maternitylijn? Dan kun je deze na afloop van je zwangerschap altijd weer doorverkopen. Snuffel zelf ook eens tussen de vele collecties tweedehandskleding online en in de winkels. Goed voor het milieu en ook een leuk idee dat één mooi kledingstuk zoveel blije buiken stijlvol heeft afgekleed.