Een geweldig kapsel dat altijd en overal in model zit is een illusie: dat is gewoonweg onmogelijk in Nederland waar het altijd hard waait en waar het bijna elke dag regent. Het weer heeft altijd een enorm negatieve impact op je haren en dat zie je maar al te goed terug. Je kapsel zit niet meer perfect en je haren staan alle kanten op. Dat is geen gezicht natuurlijk. Pluizig haar is de nachtmerrie van iedere vrouw, maar gelukkig zijn er een paar simpele tips waardoor jij nooit meer hoeft rond te lopen met een pluizige coupe. Jij voelt je in ieder geval nooit meer onzeker over je haar als je deze tips hebt opgevolgd. Jouw haar zal glanzen zoals de sterren, dof haar is verleden tijd. Ook benieuwd naar deze tips? Lees dan snel verder en geef je haar een opfrisbeurt!

Ga niet met nat haar slapen

Slapen met nat haar is funest voor je haar. Doordat je haar nat is, klit het snel als je je omdraait in je slaap en zal het sneller afbreken. Dat is zonde, omdat je zo veel haren verliest. Bovendien is jouw kapsel de volgende dag als je wakker bent volledig ontploft. Je haren staan alle kanten op en dat is even slikken. Als je gewoon met droge haren gaat slapen, dan zal je veel minder pluizig haar hebben de volgende ochtend. Kan jij alleen laat op de avond je haren wassen? Kies er dan voor om even de föhn er doorheen te halen. Dit zal je haar een flinke boost geven!

Kies voor een haarmasker

Een haarmasker beschermt je haar tegen vuilheid en gespleten haarpunten. Als jij eens per week een haarmasker in de punten van je haren smeert, merk je dat je haren veel glanzender worden op den duur. De aanhouder wint! Het is eventjes tijd voor jezelf eens per week om je haar te verzorgen. Je haar is onvervangbaar, dus wees er maar zuinig op!

Ga op tijd naar de kapper

De meeste vrouwen stelen hun bezoek aan de kapper juist uit als ze hun haren willen laten groeien, maar dat is juist wat je niet moet doen! Als je nooit naar de kapper gaat, heb je flink wat dode punten met gespleten haarpunten. Dankzij deze dode punten kan je haar niet verder groeien. De kapper is jouw redder in nood! Deze haalt op tijd de dode punten eraf en zorgt ervoor dat je haar weer gezond wordt. Daarnaast kan je ook kiezen voor een keratinebehandeling bij de kapper, die je haar fris en glimmend maakt. Deze behandeling is best prijzig, dus doe het niet te vaak!