De meeste vrouwen vinden het vreselijk: puisten. Soms heb je er helemaal geen controle over en zit je hele gezicht vol (vaak tijdens de menstruatie of vlak voor de maandelijkse periode), maar soms heb je ook een goede dag en heb je een perfecte glowy skin. Er is eigenlijk geen pijl op te trekken: je weet niet wat er precies voor zorgt dat je huid een goede of een slechte dag heeft (afgezien van hormonen). Eens in de zoveel tijd naar de schoonheidsspecialiste voor een overheerlijke behandeling waar je huid van gaat stralen, dat is de droom van iedere vrouw. Maar, dat is natuurlijk niet echt betaalbaar, aangezien het een nogal dure hobby is als jij elke week een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste brengt.

Een blokje ijs

Een blokje ijs kan jouw redder in nood zijn. Pak er een theedoek bij en pak tevens een ijsblokje uit de vriezer. Stop het ijsblokje in de theedoek en houd het tegen je puist aan. Vergeet niet dat het wel van cruciaal belang is dat de theedoek schoon is, anders komen er weer allemaal andere bacteriën in. De roodheid zal snel minder worden en je huid lijkt ook nog eens minder ontstoken. Ideaal!

Een potje zinkzalf

Als jij echt graag binnen een dag of nacht van je puist af wil, dan is het een goed idee om een beetje zinkzalf op je opkomende pukkel te smeren. Op deze manier droogt jouw pukkel in de nacht uit, en zal snel verdwijnen. Je zal de volgende morgen nog wel een beetje een droog wondje hebben, maar dat zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dus, haal snel wat zinkzalf in huis om jouw puisten de baas te zijn!

Citroensap

Een glowy en stralende huid dankzij wat simpel citroensap. Die ene hardnekkige puist die elke week weer erger lijkt te worden, kan nu eindelijk eens worden aangepakt. Door het citroensap wordt je puist enorm droog en zal hij sneller verdwijnen. Pak een wattenstaafje en stop deze in het sap. Smeer het op je puist en laat het intrekken. Voilà: de puist zal bijna helemaal weg zijn de volgende dag en jij hoeft je niet meer te schamen!

Een blarenpleister

Pleisters zijn wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij het vermijden en verhelpen van een puist. Plak voordat je gaat slapen een kleine blarenpleister op je puist, en ga daarna slapen. De volgende dag haal je de pleister er vanaf, en zal je zien dat de puist zo goed als weg is. Ideaal!