De dag dat je een klein wonder op de wereld gaat zetten nadert met rasse schreden. Maar welke outfits neem je nu mee naar de materniteit. Het is niet zo eenvoudig om er achter te komen welke kledij je tijdens de bevalling en de dagen nadien kunt dragen. Zeker niet als je buiten littekens nog een twee maten te grote beha met dragen en nog een buikje die je misschien uit je comfortzone haalt. Een praktische tip: voor dat je opnieuw naadloos in een skinny jeans past, kan je best aangepaste kleding dragen die comfortabel aanvoelt.

Tijdens de bevalling

Een lang T-shirt of een loszittend nachthemd

Draag een lang bovenstuk dat je billen weliswaar bedekt, maar dat tegelijkertijd toch wijd genoeg is zodat de arts je zonder problemen kan onderzoeken. Geef de voorkeur aan een T-shirt of nachthemd waar je nauwelijks aan gehecht bent. Tijdens het bevallen kunnen immers bloedpatten of andere vlekken op de kleding komen.

Vergeet een loszittende warme trui niet

Verlies niet uit het oog dat de lichaamstemperatuur tijdens een bevalling sterk kan schommelen. Hou om die reden een warme trui in handbereik zodat je niet snipverkouden geraakt.

Kousen pantoffels in de buurt

Een stel kousen en pantoffels komen altijd goed van pas. Vaak vraagt de arts om even in de kamer rond te lopen voor dat de bevalling wordt ingeleid. Kousen anderzijds zorgen voor warmte tijdens het bevallen.

Doe je beha uit tijdens het bevallen

Het is een individuele keuze, maar tijdens het bevallen is het dragen van een beha niet echt aangewezen. Het stelt je wat meer gerust en het is ook vanuit praktisch oogpunt iets makkelijker wanneer je baby vlak na de geboorte op je borst wordt gelegd.

De dagen na de bevalling

Zorg voor aangepaste lingerie

Kies ondergoed uit die comfortabel zit en waar je weinig waarde aan hecht. Tijdens de bevalling verlies je immers vrij veel bloed en die laten uiteraard bloedsporen na in je ondergoed. Denk er aan om ook maandverbanden mee te nemen. Verlies niet een borstvoeding beha uit het oog wanneer je van plan bent in de toekomst borstvoeding te geven. aan je baby.

Voorzie een wijd hemd of T-shirt

Je buikje verdwijnt niet van vandaag op morgen na de dag van de bevalling. Een loshangend T-shirt of hemd zorgt voor een zeker comfort. Voor wie borstvoeding geeft, bestaat er ook een speciaal voedingsshirt. Op die manier kan je makkelijk je oogappel voeden zonder dat je het shirt moet uittrekken.

Legging of jogging broek

Bespaar je de moeite om je meteen na de bevalling in een strakke jeansbroek te wurmen. Ontspan je lichaam in een joggingbroek die comfortabel zit of trek een (zwangerschap) legging aan. Als alternatief kan je ook een wijde broek meenemen.