Je hebt op reis twee kampen van mensen: het ene type mens wil het liefst zo min mogelijk doen en vooral op het strand of de boulevard flaneren, terwijl het ander type mens juist het avontuur wil opzoeken en graag zoveel mogelijk activiteiten inplant om de verveling tegen te gaan. Dit zijn natuurlijk twee extremen: er zijn ook mensen die voor de gulden middenweg kiezen en enkele uitjes tijdens hun vakantie inplannen. Dat kan natuurlijk ook! Het is zonde om de hele dag alleen maar op het strand te liggen, omdat je zo amper de lokale cultuur kan proeven. Onderstaande activiteiten zorgen ervoor dat jij je een echte Latina kan voelen. Zuid-Amerika bewaart steeds minder geheimen voor jou, voor je het weet ben je een echte local geworden!

Salsa dansen in Chili

Dansen is voor veel mensen een sport die ze liever links laten liggen: als je er geen talent voor hebt, wil je het liefst er zo min mogelijk mee te maken hebben. Desondanks is het een activiteit waarbij je flink wat calorieën verbrandt en je ontzettend veel lol kan hebben (met je danspartner). Salsa dansen is ontstaan in Zuid-Amerika, en Chili is the place to be om dit onder de knie te krijgen. Prachtige, glinsterende kleding terwijl je je danspartner diep in de ogen aankijkt terwijl de vrolijke muziek op de achtergrond ervoor zorgt dat jij jouw lichaam niet stil kan houden: salsa dansen is verslavend! Leer de kneepjes van het vak in het o zo mooie Chili!

Een kookcursus in Suriname

Leer de geheimen van de Surinaamse keuken tijdens een kookworkshop in Suriname. In Suriname weten ze wel wat lekker eten is, en dat willen de inwoners maar al te graag met jou delen. Zij willen hun kennis overdragen op toeristen, zodat zij letterlijk de lokale cultuur kunnen proeven. Leer het authentieke Surinaamse gerecht roti maken, of kies voor een wat onbekender gerecht, zoals Pom. Je zal verrast zijn door de veelzijdigheid van de Surinaamse keuken!

Een trektocht door de Perito Moreno gletsjer

De ijskappen smelten steeds meer weg, en dit is duidelijk te wijten aan de opwarming van de aarde. Probeer daarom nu nog de plekken te verkennen waar er nog ijs ligt, voordat je te laat bent. De Perito Moreno gletsjer (gelegen in Argentinië) is bijvoorbeeld een geweldige gletsjer waar er trektochten worden georganiseerd. Het is een uitdagende tocht, maar als je een beetje sportief bent aangelegd, moet het goed te doen zijn. Je wandelt over en door de gletsjer, drinkt puur water wat afkomstig is uit de gletsjer en kan een verfrissende duik maken in een van de meertjes. Een unieke ervaring!