Wanneer je kinderen hebt, dan weet je het wel: je bent continu met ze bezig en je houdt maar weinig tijd voor jezelf en je partner over. Dat is natuurlijk geen probleem, je houdt van je kinderen! Maar af en toe eens samen met je partner een avondje weg is wel goed voor je relatie. Je kunt dan eens even rustig wat zaken bespreken en weer ontdekken waarom je hem/haar zo leuk vond. Het is dan wel de vraag wat je met de kinderen doet. Je kunt ze niet alleen achterlaten en opa en oma kunnen ook niet altijd maar oppassen. Een betrouwbare oppas vinden is nog niet zo gemakkelijk. Je laat je kinderen niet zomaar bij iedereen achter.

Een oppas online zoeken? Is dat echt iets?

Je kunt online een oproep plaatsen voor een oppas, maar dan weet je nog niet of degene die reageert wel betrouwbaar is. Je kunt dan beter via een betrouwbaar bureau op zoek. Een oppas gezocht is daar wel zo fijn. Je kunt er, bij Charly Cares, op vertrouwen dat iedere oppas die zich aanmeldt wordt gescreend en dat ook wordt gekeken naar ervaring. Je hoeft alleen maar een account aan te maken en aan te geven wanneer je een oppas nodig hebt voor jouw kinderen. Dat kan gaan om hier en daar een avondje, maar ook om structurele oppas voor of na school. Je vindt via Charly Cares gemakkelijk oppas bij jou in de buurt.

Een oppasbaantje voor erbij?

Studeer je en kun je wel wat extra geld gebruiken? Dan is het wel fijn als je kunt gaan oppassen in de buurt. Zeker wanneer je iets studeert dat met kinderen te maken heeft, denk dan aan pedagogiek, kindzorg of maatschappelijk werk, kan een oppasbaantje je ook nog vooruit helpen. Om te gaan oppassen kun je maar beter ingeschreven staan bij een betrouwbaar bureau. Je weet dan waar je terechtkomt en de afspraken zijn duidelijk. Hiervoor is het belangrijk om een intakegesprek aan te gaan met de medewerkers van Charly Cares. Je kunt dan niet alleen laten zien wat je in huis hebt, je kunt ook je vragen stellen. Je bepaalt zelf hoeveel uren je wilt gaan werken en ook wat je uurtarief wordt. Het kan zijn dat je dat laatste wat moeilijk vindt. Charly Cares heeft daarvoor richtlijnen ontwikkeld die je kunt gebruiken om jouw uurtarief te bepalen.