Als moeder zijnde heb je het vaak druk. Je moet voor de kinderen zorgen, huishoudelijke taken verrichten, werken en nog veel meer. Een plek om even tot rust te komen en te ontspannen is dan ook van groot belang. Luxe badkamers lijken misschien een beetje overdreven, maar ze kunnen echt uitkomst bieden. Niet alleen voor je eigen ontspanning, maar ook zeker voor wanneer je je kinderen op tijd op school of in bed wilt hebben!

Een ruime inloopdouche maakt een groot verschil

Een van de belangrijkste elementen in een luxe badkamer is een ruime inloopdouche. Dit is niet alleen praktisch voor het douchen zelf, maar ook als je je kinderen wilt douchen. Met een extra grote inloopdouche kun je bijvoorbeeld je kinderen tegelijkertijd douchen, wat veel tijd kan besparen in de ochtend en/of in de avond. Bovendien zorgt een ruime douche voor een gevoel van luxe en comfort.

En wat denk je van dubbele wastafels?

Een andere praktische toevoeging aan een luxe badkamer is het plaatsen van twee wastafels. Hierdoor hoeven jij en je partner elkaar niet in de weg te staan bij het tandenpoetsen en scheren en ook je kinderen kunnen op hun gemak hun tanden poetsen zonder dat er ruzie ontstaat voor de spiegel. Zo wordt de ochtend- en avondroutine een stuk aangenamer en efficiënter.

Voldoende opbergruimte is cruciaal

Een opgeruimde badkamer zorgt voor rust, overzicht en veiligheid. Daarom is het belangrijk om voldoende opbergruimte te hebben voor al je badkamerartikelen. Denk bijvoorbeeld aan een grote ladekast of een handige badkamerkast met planken. Hier kun je al je spullen netjes opbergen en heb je alles bij de hand wanneer je het nodig hebt. Een tip is om de laden of planken te voorzien van naamlabels of opbergbakken, één voor ieder lid van je gezin. Je voorkomt op deze manier dat je kinderen aan de haal gaan met jouw make-up en je (dure) crèmes.

Een heerlijk bad voor de ultieme ontspanning

Als moeder zijnde is het belangrijk om af en toe even tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen. Een heerlijk bad kan hierbij een uitkomst bieden. Kies voor een luxe vrijstaand bad of een ruim ligbad met jets. Hier kun je in alle rust genieten van een moment voor jezelf en even alle stress van de dag van je af laten glijden. Een boekje erbij of juist even helemaal niks, genieten!

Zorg voor privacy

Naast praktische elementen zoals een ruime inloopdouche en voldoende opbergruimte is privacy ook een belangrijk aspect van een luxe badkamer. Kies voor een deur met een goed slot, zodat je ongestoord kunt ontspannen zonder dat je kinderen of huisgenoten binnen kunnen komen. Een afgesloten badkamer biedt rust en privacy, wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer.

Waar vind je zo’n badkamer?

Breng eens een bezoekje aan één van de 36 adviescentra van Grando in heel Nederland en je weet niet wat je ziet. Je kunt hier zonder afspraak terecht om inspiratie op te doen, maar je kunt hier ook op afspraak terecht. Een van de adviseurs kan je dan alles vertellen over de verschillende mogelijkheden voor jouw badkamer.