Hoe zorg je met enkele kleine veranderingen voor meer sfeer in huis. Hier volgen enkele kleine ideetjes hoe je dit het beste aanpakt. Hoe maak je het cocoonen zo aangenaam mogelijk en creëer je meer schwung in je eigen woning. Deze praktische en handige tips zorgen ervoor dat ‘oost west, thuis best’ geen holle uitdrukking is.

Haal een sfeervolle verlichting in huis

Wanneer je de klemtoon op sfeer wil leggen, kan je best eens heel kritisch de verlichting benaderen. In de meeste gevallen kom je tot het besluit dat de verlichting een stuk eleganter kan zijn. Kleine veranderingen kunnen hierbij helpen. Denk maar op het eerste gezicht aan LED strips in de keuken of een hanglamp net boven een eettafel. Er zijn voldoende keuzemogelijkheden om meer sfeer in huis te brengen. Stel eventueel een nieuw lichtplan op waardoor je een overzicht krijgt waar een lamp moet hangen. Zo weet je ook meteen hoeveel lampen je nodig hebt om kleine wijzigingen door te voeren.

Decoreer je interieur met bloemen en kamerplanten

Echte eyecatchers in huis zijn mooie kamerplanten en bloemen die als decoratie kunnen fungeren. Ze geven sowieso een meerwaarde aan je interieur. Vooral waar je bijvoorbeeld de plantenbak plaatst maakt vaak een wereld van verschil uit. Hoeken in de kamer lenen zich hier het beste voor. Maar ook de vensterbank is een ideale plaats om sierlijke planten en een bloemenvaas tot hun recht te laten komen. De nieuwste trend: versier het toilet of de badkamer met bloemen.

Besteed aandacht aan de raamdecoratie in huis

Het onder handen nemen van de raamdecoratie binnenskamers zorgt ervoor dat het interieur een extra meerwaarde krijgt. Vouwgordijnen zijn hier een schoolvoorbeeld van. Een ander bijkomend voordeel is dat een raamversiering ook de prijs van de energiefactuur vermindert omdat het tocht tegen houdt. Zo kan je op een eenvoudige en makkelijke manier het nuttige met het aangename koppelen.

Meubels in functie van de ruimte

Belangrijk is dat het interieur niet mag worden overladen met meubels. Op die manier krijg je het gevoel dat de woonruimte te krap is. Ook zorgt dit voor een chaotisch uitzicht. Anderzijds zorgt een te leeg interieur voor een kille sfeer in huis. Het is belangrijk dat je de gulden middenweg gaat vinden. Selecteer meubels in functie van de beschikbare ruimte. Hou in het achterhoofd dat niet elk stuk muur moet worden opgevuld. Een eettafel speelt hierbij een vrij grote factor. Kies om de leegte te breken voor een ronde eettafel in plaats van een klassieke vierkant of rechthoekige. Besteed ook de nodige aandacht aan een hoekbank. Een zithoek die gesloten is oogt immers knusser.